http://www.milliyet.com.tr/2007/03/09/son/sonyas04.asp

Dört yıllık bir araştırmanın sonuçları kadınları ve erkekler hakkında ilginç gerçekleri ortaya çıkardı.

Manchester Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 bin kişi üzerinde yapılan araştırma erkeklerin ve kadınların arkadaşlarına farklı şekillerde yaklaştıklarını ortaya çıkardı.

Araştırma ekibi sonuçları değerlendirince erkeklerin konu arkadaşlığa gelince ‘bukalemun’ gibi oldukları sonucuna vardıklarını belirtti. Buna göre örneğin bir barda içki içmek isteyen erkek o anda kendi programına uyum sağlayacak bir arkadaş seçiyor. İyi vakit geçirme peşinde olan erkek için bara kiminle gittiğinin pek önemi olmuyor.

Kadınların arkadaşlıklarıyla da ilgili değerli bulgulara ulaşan ekip kadınların arkadaşlıklarının erkeklere oranla daha ‘derin ve manevi’ olduğu görüşünde. Araştırmanın sonuçlarına göre kadınlar arkadaşlarıyla, onların hayatlarıyla yakından ilgileniyor, erkeklerse arkadaşlarını kendi hayatlarına uyum sağlayan, istedikleri zaman ‘orada’ olan kişiler arasından seçiyor.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Gindo Tampubolon konuyla ilgili şunları söyledi: ‘Kadınların ve erkeklerin arkadaşlığa bakış açısı çok farklı. Kadınlar arkadaşlıktan çok arkadaş oldukları kişiyle ilgilenirken erkekler ‘bu arkadaşlıktan ne çıkartabilirim’ diye bakıyor.