Sağlık için Sosyal Bilimler Derneği (SASBİL), 26-28 Şubat 2009 tarihlerinde, “Kalitatif Araştırma Yöntemleri” kursu düzenlemektedir. Sağlık araştırmalarında kalitatif araştırma yöntemlerinin uygulanması konusunda üç günlük kursta aşağıdaki konular ele alınacak ve katılımcılarla birebir görüşme imkanı sağlanacaktır.

Konu Başlıkları:

1) Neden Kalitatif (Nitel) Araştırma

2) Klasik Araştırma ve Hızlı Değerlendirme Teknikleri

3) Kalitatif Araştırmaların Planlanması

4) Katılarak Gözlem

5) Odak Grup Görüşmeleri

6) Derinlemesine Mülakat

7) Sözlü Tarih

8) Söylem Analizi

9)
Veri Analizi

10)
Genel Değerlendirme

11) Sosyal Araştırmalarda Etik

12) Raporun Yazılması

 

Kurs Eğitim Kadrosu: Prof. Dr. Akile Gürsoy, Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, Prof. Dr. Belma Akşit, Prof. Dr. Bahattin Akşit,  Prof. Dr. Belkıs Kümbetoğlu, Doç. Dr. İnci User, Doç. Dr. Hande Birkalan Gedik. Yrd. Doç. Dr. Yaprak Civelek, Dr. Aybil Göker.

Kurs 20 Katılımcı ile sınırlıdır. Başvurularda öncelik sırası dikkate alınacaktır. İlerideki başarılı çalışmalarınızda bizim de katkımızın olması temennisiyle,  “Kalitatif Araştırma Yöntemleri” kursumuza katılımınızı diler, saygılar sunarız.

                                                                                        
Prof. Dr. Akile GÜRSOY
SASBİL Yönetim Kurulu Başkanı

Adres:

Yeditepe Üniversitesi  

Kayışdağı-Kadıköy/İSTANBUL

Eğitime katılım ücreti: 100 TL (3 gün için)

Katılım ücreti öğlen yemekleri, çay, kahve, eğitim paketi fotokopisi dahildir. Konaklama ve yol giderleri katılımcılara ait. Kayıt yaptırmak için lütfen Yrd. Doç. Dr. Yaprak Civelek bağlantı kurunuz:

Tel: 5780922-5781582. E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Positive SSL