Burdur’da 2006 yılında kurulmuş olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 2010-2011 eğitim-öğretim yılında lisans eğitimine başlıyor.

Bünyesinde Paleoantropoloji, Sosyal Antropoloji ve Fizik Antropoloji olmak üzere 3 Anabilim Dalı bulunan bölümün akademik kadrosu Prof.Dr. Ayla SEVİM EROL, Yrd.Doç.Dr. Füsun YAŞAR, Yrd.Doç.Dr. Arzu DEMİREL, Arş.Gör. Serpil ÖZDEMİR ve Arş.Gör.Ayşe YILDIRIM’dan oluşuyor.

 

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Kadrosu - Yrd.Doç.Dr. F.Arzu DEMİREL, Prof.Dr. Ayla SEVİM EROL, Araştırma Görevlisi Ayşe YILDIRIM ve Yrd.Doç.Dr. Füsun YAŞAR

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Kadrosu

Yrd.Doç.Dr. F.Arzu DEMİREL, Prof.Dr. Ayla SEVİM EROL,

Araştırma Görevlisi Ayşe YILDIRIM ve Yrd.Doç.Dr. Füsun YAŞAR

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi''nin kurulmuş olduğu Burdur şehri coğrafi olarak olukça önemli bir kavşak noktasında bulunuyor. Bu yörenin gerek barındırdığı kültürel çeşitlilik, gerekse çok sayıda arkeolojik alan sebebi ile antropolojik olarak da son derece büyük bir potansiyele sahip olduğu bölüm yetkililerince belirtiliyor.

Yapılması planlanan araştırmalarla yöre insanlarının kültürel ve biyolojik çeşitliliğinin tarihsel ve mekansal bütünlük içerisinde değerlendirilerek bölgenin antropolojik öneminin bilimsel çalışmalarla ortaya çıkarılmasının planlandığı dile getiriliyor.

Lisans eğitimine başlayacak olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Antropoloji Bölümü''ne akademik yaşamda başarılar diliyoruz.

Positive SSL