Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı İrfan Erdoğan, Sosyal Bilimler Lisesi müfredatında yeniliğe gittiklerini belirterek, ''''Halk Bilimi, Araştırma Teknikleri ve İstatistik ile seçmeli Antropoloji derslerinin okutulması kararını aldık'''' dedi.

Erdoğan, Sosyal Bilimler Liseleri ile ilgili köklü adımlar attıklarını söyledi.

Bu çerçevede ilk olarak müfredata yeni derslerin ilave edilmesi yönünde karar aldıklarını anlatan Erdoğan, '''' Bu yıldan başlamak üzere 9. sınıfta 1 saatlik ''Halk Bilimi, 10. sınıflarda ise ''Araştırma Teknikleri ve İstatistik'' adlı derslerin okutulması yönünde karar aldık. Ayrıca 1 saatlik ''Antropoloji'' adlı seçmeli dersin de okutulmasına karar verildi'''' diye konuştu.

Sosyal Bilimler Liseleri müfredatının güçlendirilmesi için "Halk Bilimi" ve "Araştırma Teknikleri ve İstatistik" derslerini koyduklarını belirten Erdoğan, "Araştırma Teknikleri ve İstatistik" dersinin Fen Liselerinde de okutulacağını söyledi.

Sosyal Bilimler Lisesi ilk kez İstanbul''da 2003 yılında açıldı. Liselerde, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıl eğitimi veriliyor. Okullar yatılı ve karma. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebiliyor.

Türkiye genelinde Ankara, Aydın, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun illerinde olmak üzere toplam 11 Sosyal Bilimler Lisesi bulunuyor.

Habere ulaşmak için tıklayınız...

Positive SSL