Ülkemizde lisansüstü düzeydeki (yüksek lisans ve doktora) antropoloji eğitimi yönetmelikler ve ilgili kurumların duyuruları doğrultusunda, lisans eğitimini tamamlayan adayların başvuruları ile gerçekleştirilen yerleştirme sonucunda yapılmaktadır.

Yüksek lisans yapmak isteyen adayların lisans derecesine, doktora yapmak isteyen adayların yüksek lisans derecesine sahip olmaları temel şarttır. Yurt dışında eğitim görmüş kişilerin ilgili kurumlara başvurabilmeleri için almış oldukları diplomanın Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) tarafından denkliğinin onaylanması gerekir.

Aşağıdaki tabloda ülkemizde lisansüstü düzeyinde eğitim vermekte olan antropoloji bölümlerine ait tanıtıcı bilgiler bulunmaktadır.

Bilgi almak istediğiniz üniversite, enstitü ve bölümlerin linklerine tıklayarak; görevli öğretim üyelerinin listesine, ders programlarına ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu konudaki sorularınız için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresimize yazabilirsiniz.

Adaylarımıza kariyer yaşamlarında başarılar dileriz...

Antropoloji.Net

 

Türkiye''deki Antropoloji Bölümleri Listesi (Lisansüstü)

Şehir Üniversite Adı Fakülte Adı Bölüm Adı
İstanbul İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antropoloji
Ankara Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antropoloji
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Antropoloji MA
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Antropoloji PhD
Ankara Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antropoloji
Ankara Ortadaoğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Antropoloji
Positive SSL